VM - VÅR MIL - OK Falken

Jajjamensan där satt den...vår första mil och faan vad bra vi är. Jag kände när vi var inne på andra varvet att varför är vi inte anmäld till Tjejvasan. Vi hade ju fixat 3 mil galant speciellt om vi får varm blåbärssoppa =)

Helens glidmedel funkade fint i spåret och därmed hade hon idag bäst fäste men också bäst glid..Stina kämpade tappert på...då hon var döende i första backen...sen av med kläderna och då åkte hon om Helen och travade fint in i mål:P

Stina trimmar skidorna...Helen är nöjd med sitt glidmedel!!

Helen laddar med ny utrustning efter varit med syster till storstan. Nya kläder och brallor och hon hade även små vattenhutar med sig i spåret. =)

Nöjd Stina efter loppet och det kunde man allt inte tro:P heheheh....
När hon bara tjuvåk efter hunden i vanliga fall =)

Helen är inte bara nöjd med träningen utan även med sina vältrimmade glidmedelsbehandlade skidor..


Hahahaha...glidmedel eller vare glidvalla?!?!?!?! Spela nån roll bra blev det iallafall!!


Bilder på min lilla träningskompis Undra

Helen efterfrågade bildbevis från att jag varit ute och åkt skidor med Undra. Därmed tog jag med kameran till Soptippen för några bilder efter avslutat träningspass.

Min Australien Kelpie Undra 1 år....ligger hyfsat still efter en tur på 6,8 km. Matte kände sig inte pigg och valde att avsluta efter ett var på myren.

En till där Undra har fokus på någon tant som packar in skidor i bilen.

Eftersom det tog emot igen med hosta och krasslig hals - avslutar jag träningsläger med att sammanlagt ha sprungit 22 km på löpband och 6,8 km i skidspåret med hund.
Men det är nästa tokigt jobbigare med hund för då får jag lov att skate (hur de nu stavas???) och samtidigt hålla reda på att Undra inte hinner mulla ner någon annan åkare.

Till helgen hoppas jag mår bättre och att solskensvädret kommer tillbaka för då ska jag ta en tur utan hund och en med. Lovar kameran ska med då och hoppas Helen hackar på så hon kan fota lite bilder på mig med =)

YogapassJag går på en lugnare variant av yoga varannan tisdag. Övningarna är sköna att göra då man framförallt mjukar upp nacke, axlar och rygg. Jag blir alltid lugn och trött av musiken och övningarna. Sista stunden får vi ligga och bara slappna av. Varje gång så hinner jag nästan somna, ni vet hur det kan bli just innan man somnar då man rycker till. Jag blir nästan irriterad när ledaren säger efter ca 5 minuter att det är dax att väcka kroppen till liv. Jag vill vända mig i fosterställning och fortsätta sova. Jag är väl heller inte lång ifrån att börja dregla och snarka där jag ligger helt avslappnad =))
//Helen

5 km's veckan - startdag för träningsläger i gymet =)

Igår blev det återigen 5 km på löpbandet och idag ska jag ner igen för att påbörja mitt lilla träningsläger.

5 km om dagen till fredag den 11 februari och håll tummarna nu så att jag fixar detta!!!

Imorgon blir det solsken för då ska jag åka längdskidor =)

DjupdykningIdag bestämde jag mig för att testa ett nytt skidspår. Vädret var riktigt härligt och motivationen på topp! Hinner inte åke mer än några hundra meter på plan backe förrän jag på något underligtvis lyckas falla. Jag skrattar och inser hur svårt det kan vara att kliva upp igen. Hinner även tänka på hur fånig jag ser ut där jag kämpar på. Försöker lossa ena skidan men f-n, jag klarar inte av det heller. Tillslut så står jag på benen och spurtar på igen.

Efter halva sträckan så kommer en brant jäkla backe och det är min skräck. Jag åker i allafall ned. Jag känner att det går fortare och fortare. Skidspåret svänger och.......innan jag fattar vad som händer så inser jag att jag faktiskt står med huvudet i snön ned till axlarna. Jag är riktigt mulad av snö. Snön är i pjäxorna och även under tröjan. Tur att ingen såg mig, tänker jag och den här gången lyckas jag komma upp på skidorna lätt som en plätt och jag skrattar åt mig själv.

Innan jag är framme vid parkeringen stannar jag till och sopar av mig och fixar mössan för att inga ska se att jag stått på huvudet. Att jag gjorde det hade jag inte mycket för. Därför de sista 100 metrarna stavar jag på allt vad jag bara orkar och vips så fäller jag mig själv igen och faller med huvudet före ned i snödrivan. Nu tjuter jag av skratt (ni som vet hur det kan låta, förstår) eftersom mina tre fall passerar i revy i huvdet på mig.

När jag är tillbaka och sätter mig i bilen och tittar mig i spegeln så är inte mascaran där den borde vara :)) Nästa gång får jag ta på mig en vattenfast mascara eller hoppa över den.

Jag fick i allafall skratta gott åt mig själv! Hade tänkt åka ett varv till men motivationen var som bortblåst efter det första varvet av någon anledning ;)

Sånt här händer bara mig och det är såå typiskt. Men jag bjuder på det :)

Det funkar alltid med.....Tacos! Snabbt och enkelt, särskilt när man har en slappardag som i dag lördag =)
Men vissa av oss har jobbat och tränat idag, ellerhur  Stina ;)

HERE I COME AGAIN

Halloj, Stina här. Idag blev det en lugn träning i gymet efter en veckas förkylning med halsont och rejäl hosta. Därmed sprang jag bara 2 km på löpbanbandet och gick 3 km. Det kändes helt okej och har beslutat mig för att ha en lugn träningsvecka med målet att i lugnt tempo springa och gå 5 km om dagen på löpbandet. Jag är ju ändå på jobbet varje dag till nästa fredag.

Får se om jag lyckas?!?!?! Jag har saknat träning när jag varit förkyld, det var så härligt att få springa igen. Trodde aldrig jag skulle känna så :)

Våra delmål och mål i träningen är;

* 10 mil på löpbandet innan april - Distanstävling först till 10 km på löpband, crosstrainer eller rodmaskin
* Springa vårruset i maj 5 km
* Springa Tjejmilen till sommaren 10 km
* Men framförallt en sundare kropp och hälsa

Utöver träning i gymet på jobbet kommer jag och Helen att åka längdskidor och så fort det blir barbacke då ska vi löpträna utomhus.Fredagkväll i gymmet


Efter att ha sprungit och raskt gått på bandet 10 km så testade jag på att träna lite styrka...........vad kan man säga om denna muskel? Ska det inte vara något som kallas för biceps där ;)

Slalombacke...Puckelpist....


Jädrans vad vi är bra.....


Skillnad på kvalitetstiden

Det är såååå mycket roligare att träna om man dokumenterar hur ofta man gör det. Så här ser våra träningsscheman ut för januari månad.Från soffpotatisar till ett mer aktivt liv på ett positivt sätt. Tävlingsinstinkten har vaknat till liv. Det får absolut inte bli mindre träning i februari. Detta är träningsschemat för januari och fler mil ska det bli =)

Vad kommer bloggen att handla om ?

Vi har ju fått en fråga om vad vår blogg kommer att handla om. Vårt mål är att springa tjejmilen och få möjligheten att vinna en resa till tjejmilen i New York! Så vår blogg kommer så klart att handla om vår roliga träning och lite små tokigheter ;)

Jag, Helen har aldrig i mitt liv direkt varit intresserad av att sporta mer än att gå trivselpromenader. Men nu så har jag tillsammans med min bäste träningskollega Stina, börjat träna inför utmaningen. Vi började nu i januari med att springa på löpband samt åka längdskidor. Vi har förbättrat konditionen märkbart under dessa få veckor!

Vi har ju ett delmål uppsatt innan tjejmilen och det är att först orka springa VårRuset (5 km) i Sundsvall.

High five!!!

Distanstävling i fullgång...någon från lokalkontoret tycks försöka ligga förre. Men det bjuder vi på. Till veckan har vi ändå träningsläger i gymet! =)

Helen är ändå redan i fullgång att möta matchen i distanstävlingen

Stina ligger hemma i sängen med hosta och drömmer om att springa i fatt.....

Hallåå allihopa nu är Bloggen Just to Run igång =)


O vi kommer gör allt för att nå vårat mål...om vi till o med måste krypa i mål =)


RSS 2.0